HRANĂ SĂNĂTOASĂ FĂRĂ ADAOS DE APĂ ȘI GRĂSIMI
MAI RAPID, MAI GUSTOS, MAI SĂNĂTOS!
Odată ce vei gusta mâncarea preparată în sistemul Zepter o nouă lume plină de arome se va deschide în fața ta. Nu numai că mâncarea pregătită în acest mod avansat aduce mai multă energie în viața ta. În comparație cu vasele tradiționale, vasele Zepter Masterpiece sunt sigure pentru sănătatea ta.
Vei vedea că mâncarea gătită fără adaos de apă sau grăsimi arată mai bine, deoarece culoarea, forma și textura ei sunt păstrate. Mâncarea este mai gustoasă, deoarece se păstrează gustul și aromele naturale. Mâncarea este mai sănătoasă, deoarece valorile sale nutritive și biologice (vitamine, minerale, proteine, microelemente și oligoelemente) nu se pierd. Alimentele nu se micșorează și nimic nu este irosit.
Mai mult, mâncarea nu se lipește de baza vasului, nu se arde, nu are grăsimi toxice, nu conține acroleină și nu este cancerigenă.
GĂTIREA FĂRĂ APĂ
Când gătim fără să adăugăm apă, punem întotdeauna alimentele proaspete, clătite, în vasul rece, fie lăsând 1/4 din vas gol, fie lăsând un spațiu de maxim 3 cm între marginea vasului și capac.
Așezați vasul acoperit pe plită/aragaz și porniți sursa de căldură la foc mediu spre mare, iar când acul termocontrolui ajunge la mijlocul zonei verzi pe cadranul moist, reduceți focul până la minim. Alimentele se gătesc în sucul propriu care rămâne în vas.
Aburul, eliberat de alimentele în interiorul vasului, se ridică spre capac. Capacul este întotdeauna mai rece decât vasul, astfel încât vaporii condensează la contactul cu acesta. Lichidul nutrițional picură înapoi pe alimente. Acest proces, circuitul închis, se repetă până la gătirea completă a alimentelor.
Pelicula de apă, formată între margine şi capac, închide ermetic vasul. Compatibil cu toate vasele Zepter şi cu elementele multifuncţionale. Procesul de gătire se termină după aproximativ 20 de minute.
FRIGEREA FĂRĂ GRĂSIMI
Când frigeți fără a adăuga grăsimi, puneți întotdeauna carnea într-un vasul preîncălzit. Așezați vasul gol, acoperit, pe sursa de căldură. Porniți sursa de căldură la foc/temperature ridicată până la 4 minute.
Vasul este gata pentru frigere atunci când acul termocontrolului a ajuns la mijlocul zonei verzi din cadranul dry sau când picurați puțină apă în vas și obțineți un efect de perlă după ce s-au scurs cele 4 minute. Puneți întotdeauna carnea în vasul preîncălzit și apăsați-o ușor pentru a o rumeni. După 30-60 de secunde, întoarceți carnea pe partea cealaltă și așteptați să se gătească.
Reduceți focul/temperature, opriți sursa de căldură și mutați vasul. Folosiți capacul în funcție de metoda de frigere aleasă. Procesul de frigere este gata după aproximativ 10 minute.
ZEPTER ECONOMISEȘTE HRANĂ, ENERGIE, TIMP ȘI BANI, DAR CEL MAI IMPORTANT, ZEPTER VĂ PROTEJEAZĂ SĂNĂTATEA!