TU ȘTII CE CONȚINE APA PE CARE O BEI ZILNIC?

IESTE APA DE LA ROBINET, PE CARE O BEM, SIGURĂ PENTRU CONSUM? ÎN MAJORITATEA CAZURILOR, NU.

Apa de la robinet este adesea purificată prin adăugarea de solvenți de dezinfecție, cum ar fi clorura și alte substanțe chimice care se găsesc în corpul nostru, cum ar fi arsenic, plumb, cadmiu, fluor sau bacterii, drojdii și viruși. Apa ''purificată'' de la robinet care ajunge în casele noastre este adesea plină de compuși din fier, deoarece apa se deplasează prin conducte subterane corodate vechi și toată rugina ajunge la apa pe care de obicei o consumăm și o folosim în gospodărie.

Expunerea îndelungată la astfel de substanțe chimice duce la afectarea pielii, apariția problemelor cu sistemul circulator, risc crescut de apariție a cancerului, probleme renale, hipertensiune arterială și alte afecțiuni grave de sănătate.

ESTE APA ÎMBUTELIATĂ, PE CARE O BEM, SIGURĂ PENTRU CONSUM? ÎN MAJORITATEA CAZURILOR, NU. 

Cele mai mari riscuri sunt cauzate de sticlele de apă care conțin BPA (bisfenol A), un produs chimic toxic clasificat ca un disruptor endocrin, ce afectează nivelurile hormonale normale din corpul nostru. Chiar dacă materialul nu a fost un motiv de îngrijorare, faptul că această industrie nu este strict reglementată și nu este obligată să menționeze sursa de apă de pe etichete, atunci acest lucru ar trebui să fie. Unele tipuri de apă îmbuteliată provin din surse pure, însă un procent foarte mare provine pur și simplu din aprovizionarea municipală.

De cele mai multe ori, alegem apa îmbuteliată deoarece credem că nu există alte opțiuni. Dar această soluție este costisitoare și foarte incomodă. Atunci când decidem ca apa îmbuteliată să fie sursa de apă potabilă, alegem să transporăm sute de sticle grele, care sunt aruncate atunci când sunt golite, adăugând contaminarea deja grea a mediului înconjurător.

În ciuda inconvenienței și a costului ridicat al investiției în apă îmbuteliată, nu putem fi siguri că ceea ce este în sticlă este de fapt de calitate. Problema cu apa îmbuteliată: de 1900 de ori mai scumpă decât apa de la robinet. Greu și ciudat de adus acasă. Doar una din cinci sticle de apă este reciclată. Industria apei îmbuteliate este reglementată într-o măsură mult mai mică decât instalațiile municipale de tratare a apei. 

Procesele de fabricație, transport și reciclare a sticlelor din plastic au efecte foarte grave asupra mediului. 

Bottled water we drink

ESTE APA FILTRATĂ, PE CARE O BEM, SIGURĂ PENTRU CONSUM? ÎN MAJORITATEA CAZURILOR, DA.

Piața de astăzi oferă o gamă largă de filtre care variază foarte mult în ceea ce privește calitatea, designul, eficiența și prețul. Multe sisteme, deși scumpe, nu dispun de certificarea necesară, de controlul calității sau de caracteristicile de siguranță. Ele lipsesc din rapoartele științifice despre eficiența purificării apei, care reprezintă o adevărată amenințare pentru sănătatea și starea noastră de bine.

Apa filtrată poate fi cea mai bună, cea mai sănătoasă și mai ieftină soluție dacă găsiți sistemul potrivit de filtrare a apei. Gândiți-vă de două ori înainte de a bea un alt pahar de apă - luați decizia inteligentă!

DE CE OSMOZA INVERSĂ ESTE CEL MAI BUN PROCES PENTRU FILTRAREA APEI?

Osmoza inversă este o tehnologie utilizată pentru a elimina contaminanții, inclusiv nitrații, pesticidele, sulfații, fluorurile, bacteriile, produsele farmaceutice, arsenicul din apă, prin împingerea apei sub presiune printr-o membrană semipermeabilă. Impuritățile sunt filtrate după ce presiunea apei împinge apa prin membrana OI. Ceea ce a mai rămas este apa de băut delicioasă și curată.

Filtered water we drink